fbpx

Hjälp någon som har det svårt – bli familjehem

Kontakta oss

Hos Familjevårdsstiftelsen finns ett 30-tal familjehem som alla bor inom ungefär två timmars bilresa från Göteborg. De flesta bor på landet eller i mindre samhällen, några bor också i stan. Många av våra familjehem har varit med länge och har stor erfarenhet, andra är nya i verksamheten. Det som är gemensamt för dem är att de alla har tid och plats i sina liv och hem att ta emot någon som har det svårt under en period i livet.

Vi är noga med att ta hand om varandra. Vi arbetar tätt i teamet och lär känna varandra väl. Två gånger om året träffas alla familjehem och personal för vidareutbildning och erfarenhetsutbyte. Grunden är att man som familjehem tar emot en boende åt gången, en person som behöver låna en familj under en tid.

Här finns att läsa om en av våra familjehem i en artikel publicerad i Allt om gården nr 2 2019 och i Omtanke n2 2019.

Blir du nyfiken och vill veta mer? Vill du bli en del av vår verksamhet?

Vi söker

FAMILJEHEM

som har plats i sitt hem och hjärta för någon av de människor – ungdomar, vuxna och föräldrar med barn – som vi möter i vårt arbete.

Som familjehem hos oss ingår ni i ett nära samarbete med två av våra terapeuter, den ene är er handledare och den andre är samtalskontakt till den som bor hos er. Ingen lämnas ensam, alla har en person att vända sig till. Vi söker familjehem som vill vara en del av vårt arbete och som vill dela med sig av sitt vardagsliv.

Regelbundna träffar sker i ert hem och på kontoret i Göteborg.

Familjevårdsstiftelsen startade för över trettio år sedan och har lång erfarenhet av att arbeta med familjehemsvård. Vi är politiskt och religiöst obundna samt drivs utan vinstintresse.

Reseavståndet till Göteborg med bil bör ej överstiga
2 timmar.

Ring oss på telefon 031-698401 så berättar vi mer eller maila till Lena Lundqvist på lena@familjevardsstiftelsen.se

Info familjehem 2020H

Kontakta oss